пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Фонтан рівної нерівності


   Великий філософ вчив, що люди то є сосуди різного розміру. А Бог подібний фонтану котрий їх наповнює. І рівність сосудів втому, що вони усі є однаково повні. Люди ж є рівні в тому, що кожен може повною мірою розвивати здібності, закладені в нього Богом.
  Дзвін пустих сосудів хоч і гучний, але то не переспів церковних дзвонів. Він як і сосуди, пустий. Недобрий дзвін. Не той дзвін. Дзвін-омана. Він викликає хаос і безлад. Люди починають розмінювати здібності закладені в них Богом на віру в ідолів. Надіються на них і підносять їх до небес. Ідоли ж вимагають людських душ і крові.  А далі люди проклинають їх і знаходять нових. І знов підносять до небес. Нескінченний рух по колу  і  пустодзвін.
  … на одній з центральних площ міста замість знесеного з постаменту  ідола, збудували фонтан “Рівної нерівності”.  Сосуди різной ємності наповнювались і гаснув пустодзвін. В місті зникав хаос і безлад.  Люди ставали щасливими.  Так як щастя для людини полягає в тому щоб діяти у відповідності до своєї природи.  А до нещастя призводить нерозумність людей, які діють всупереч їй.




2 коментарі:

  1. Філософські мініятури пана Бродника. Шедеври національної класики. Я не жартую і не перебільшую. Можливо не всі поки що це зрозуміли...

    ВідповістиВидалити