середу, 21 лютого 2018 р.

Йому було 33...

  43-му ОМПБ "Патріот"
  
  1983 рік. Хто знав тоді на Курганськім автозаводі, яка буде біографія їх чергового автобуса, виїхавшого з конвеєра на подвір’я підприємства? Хто знав?
  В степах понад Дніпром возив дітей у школу, жінок на ярмарку, конторських зі звітом в район. Попід хатами людей збирав до праці у поле і на ферму. Кухарок з обідом і вечерею  вивозив на посівну і косовицю. Возив призовників у військомат і роженець до районної лікарні. Звозив і розвозив гостей на свята. Навіть до столиці на сільськогосподарську виставку їздив. Возив і в останній шлях односельчан.   Отак  і прожив 31 рік в степах понад Дніпром.
  Хіба хто на Курганськім автобуснім заводі думав у далекім 1983-м році, що їх КАвЗ буде воювати на російсько-українській війні? Навряд.  
  2014- й повістка в армію. 43 ОМПБ. Солдат КАвЗ з трафареткою у вікні “Орель лідер”. Бахмутські степи. Постріляні і закриті дошками вікна. Війна. На третіх сидіннях за водієм роковий школярський напис - "Вовка дурак". Зацеве, Вуглегірська ТЕС, Курдюмівка, Авдіївка, Новгородське,...  
  2016 рік. Йому б трішки броні… Не витримав 152 калібр.  Солдат КАвЗ, 33 роки вірою і правдою служив в степах України людям.

( Із записної книжки пана Бродника)



Немає коментарів:

Дописати коментар