пʼятницю, 21 червня 2019 р.

“Синдром бузини”

Є така хвороба – “синдром бузини”. 
Нема жодної відомої людини в нашій країні, яку українці не облили б брудом. Навіть дісталось Тарасу Григоровичу і Григорій Савичу.
Шевченко – дівчат кохав. Сковорода – вино і сир любив, їздив на підводі. Бандера зрадив Росію і Польщу. Шелест зрадив СРСР. У когось прабабця єврейка, хтось одружився на румунці, хтось не мав дворянського родоводу, а хтось його мав, … І це все колотися в казані з домішками жовтої або чорної фарби та виливається в інформаційний простір. 
Ви спробуйте поливати брудом когось з відомих людей Польщі, Чехії, Англії, Ізраїлю… Вас відразу поставлять на місце. 
А у нас чужі люди засіяли город “бузиною”. Мало того ще наших героїв “виселили” з України. Навіть не дивлячись, що Корольов, Нарбут, Чехов, Гоголь, Паустовський, Короленко, … стверджували своє походження. Ми можливо, одна із декількох країн в Європі, котра вивчає виключно вплив на себе інших країн.((( Усіх своїх додому! Починаємо вивчати наш вплив на Російську, Австро-Угорську імперії, Польщу і Угорщину, … 
Хворі на “синдром бузини” все знають, але на відміну від наших героїв, нічого не вміють. Той комплекс неповноцінності підганяє їх розносити бруд. І вони ним так все старанно вимазують , що навіть нормальні люди починають вірити, дивлячись весь час на жовто-чорні кольори інформаційного простору.
Давайте позбавлятися цієї хвороби. Не цураємось своїх. Поважаємо інших (хто з добрими намірами до нас). І вчимося. Чужий розум не позичиш. Треба свій заточувати об чужий.
P.S. Які ж пристойні гріхи у Тараса Григоровича і Григорій Савича…)))



6 коментарів:

  1. Дякую, пане Юрію. Сумно та прикро, що ми так і не навчились поважати себе, не подолали комплекс меншовартості...

    ВідповістиВидалити
  2. Справедливі слова. Багато хто не розуміє, що СВОЄ треба захищати, любити, вивчати, знатися на ньому, пишатися ним! Завжди пам'ятати, хто ми є, хто наші предки і наші герої.

    ВідповістиВидалити
  3. Вау! Знайшов пігулку від "бузинової" сверблячки: " "Чужий розум не позичиш. Треба свій заточувати об чужий".

    ВідповістиВидалити
  4. Треба заточувати і не забувати й підточувати...

    ВідповістиВидалити
  5. П.Юрію велике спасибі.Українці зміняться з меншовартісних після Перемоги над Московією.Нарешті стануть поціновувачів своєї їстопії,ще б остаточно викорінити з України їз" русский язьік

    ВідповістиВидалити